Ebben a menüpontban a kamarai által közzétett szakmai útmutatókról, segédletekról és kiadványokról és további hasznos dokumentumokról kaphat tájékoztatást. Figyelem: egyes pontok csak bejelentkezést követően, a kamara tagjai számára érhetők el!

 

Kamarai Tudástár

Ebben a menüpontban a kamarai által közzétett szakmai útmutatókról, segédletekról és kiadványokról és további hasznos dokumentumokról kaphat tájékoztatást. Figyelem: egyes pontok csak bejelentkezést követően, a kamara tagjai számára érhetők el!

Jelenleg elérhető dokumentumok:

Kamarai tagoknak: letölthető tagozati szakmai segédletek és kiadványok

A Magyar Mérnöki Kamara minden évben pályázatot ír ki a szakmai tagozatok részére, hogy a gyakorló mérnökök munkáját segítő segédleteket, korszerű, innovatív ismeretanyagokat bemutató kamarai kiadványokat készítsenek. A pályázatok eredményeként létrejövő szakmai anyagokat a kamara a tagjai számára letölthető formában teszi közzé. A kiadványok a https://mmk.hu/tagjainknak/tudastar/letoltheto-dokumentumok oldalon érhetők el.

FONTOS: A letöltéshez az e-Mérnök rendszerbe való bejelentkezés szükséges. Ha még nem adta meg ügyfélkapu bejelentkezési adatait, abban az esetben kérjük, hogy küldje meg a személyi igazolványán szereplő „viselt nevét” és az ügyfélkapu rendszerben regisztrált email címét az  címre. (Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, abban az esetben szintén az címen tud email cím és jelszó alapú hozzáférést kérni.)

Sikeres bejelentkezés esetén a kamarai honlap jobb felső sarkában megjelenik a bejelentkezett felhasználó neve. Ezt követően a fenti linkről már elérhető lesz a letölthető kiadványaink listája. A jelenleg elérhető segédleteket és útmutatókat, azok rövid leírásával együtt, bejelentkezés nélkül is megtekintheti ebben a listában: elérhető dokumentumok

Felhívjuk a figyelmet, hogy a letölthető segédletek és tanulmányok a Magyar Mérnöki Kamara szellemi tulajdonát képezik. Egészben vagy részben, nyomtatott formában, elektronikus úton, vagy bármely más módon való sokszorosításuk, közzétételük vagy terjesztésük a Magyar Mérnöki Kamara kifejezett, írásos hozzájárulása nélkül tilos és jogi eljárást von maga után.

ÚJ: Szerződéskötési útmutató

A Magyar Mérnöki Kamara a tervező mérnökök szerződéskötési gyakorlatának támogatása céljából kidolgozta a tervezési szerződésekre vonatkozó útmutatóját. Az útmutató magyarázatokat és hasznos tanácsokat tartalmazva ismerteti a tervezési szerződés rendelkezéseit. Az útmutató az egyes szerződések rendelkezésére vonatkozóan szövegjavaslatokat is kínál a szerződéskötés előtt állók számára. Az útmutató összeállításával célunk a jó és a mérnökök érdekeit szolgáló szerződések megkötésének támogatása volt. Az útmutatónk nem tartalmazza az egyes mérnöki szakterületek sajátos szerződéses rendelkezéseit.

Szándékaink szerint az útmutatónkat folyamatosan fejleszteni kívánjuk, amihez várjuk az egyes szakterületek észrevételeit, javaslatait.

Az útmutató letöltése:

pdf-icon
doc-icon.png

Jogszabályfigyelő

A Magyar Mérnöki Kamara folyamatosan nyomon követi a megjelenő új jogszabályokat, illetve jogszabály módosításokat. Ezek feldolgozását kivonatos formában a Mérnök Újságban havonta közzétesszük, illetve elérhetők a  https://mmk.hu/tagjainknak/tudastar/jogszabalyfigyelo oldalon is.

Hasznos jogszabályok listája

A Kamara a honlapján folyamatosan közzéteszi a mérnöki szakmagyakorlást megalapozó, továbbá a szakmagyakorlási engedélyek megszerzésének és kiadásának rendjét tartalmazó fontosabb jogszabályok listáját. A jogszabályok a https://mmk.hu/tagjainknak/tudastar/jogszabalytar oldalon érhetők el.

Megvásárolható kiadványok, könyvek

A Magyar Mérnöki Kamara és a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. gondozásában elérhető kiadványok megvásárolhatók nyitvatartási időben az Magyar Mérnöki Kamara (1117 Budapest, Szerémi út 4., I. emelet) és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara (1117 Budapest, Kaposvár utca 5–7., földszint) székhelyén. További részletekért, illetve a megvásárolható kiadványok listájáért kattintson a https://www.mmk.hu/tudastar/kamarai-tudastar/kiadvanyok-konyvek oldalra.