EMLÉKEZTETŐ
Készült: a 2024. április 08.-án, a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a BMMK tárgyalójában tartott Elnökségi ülésről.
Jelen vannak jelenléti ív szerint:
Az elnökségi tagok: Bocz Gábor, Lenkovics László, Baumann Mihály, Feilné Győry Zsuzsanna, Horváth Lajos, Knipl Károly,
Titkár: dr. Winkler Ervin
Tárgy: Elnökségi ülés
Napirendi pontok:
1. Somogy-Tolna-Zala-Baranya Vármegyei Mérnöki Kamarák közös elnökségi ülésének értékelése
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A területi kamarák közös elnökségi ülést tartottak Kaposváron, melyen a BVMK is képviseltette magát. A „regionális” összejövetelen érintett kérdések az alábbiak voltak:
• kamarai tagok lakóhely adatainak beszerzése
• MMK Nonprofit Kft.
• MMMK iroda helyzete
• beruházás érdekérvényesítő tanács gondolata
• Építészeti törvény hatása a szakmagyakorlásra
• Iparkamara helyzete
2. BVMK Sportegyesület
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A kamara célja továbbra is egy sporttevékenységgel foglalkozó mérnököknek programokat nyújtó egyesület létrehozása. A továbblépés érdekében az Elnökség felkéri a Titkárt arra, hogy hívjon meg egy gyakorló ügyvédet a sportegyesületi működéssel kapcsolatos feladatok, kötelezettségek ismertetésére.
3. Poszterkiállítás – Bóly, Mohács
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A poszterkiállítás bólyi állomásán a mai napon lesz a megnyitó, melyet követően Mohácson fejeződik be a kiállítási anyagok bemutatása.
4. Király utcai ingatlan
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök, Dr. Szabó Éva Ibolya
A BVMK tulajdonában lévő Pécs, Király utca 35. szám alatti ingatlanban lévő 2 lakás esetében a meglévő értékbecslési mellett további 2 értékbecslés beszerzése után lehet dönteni az ingatlanok további sorsáról. Az elnökség szükségesnek ítéli a piaci visszajelzést is a megalapozott döntés érdekében.
5. 1. Mérnök Majális
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A közterületeket felügyelő BIOKOM Kft. – vel egyeztetve a Béke Parkban kerül megrendezésre a rendezvény 2024. május 18. napján. A programot a héten véglegesíteni szükséges annak érdekében, hogy a szolgáltatókkal szerződést lehessen kötni, a szakmagyakorlók tájékoztatásával párhuzamosan.
6. MMK küldöttek
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara elnöksége 3/2024. (04. 08.) számú határozatában jóváhagyta az MMK Küldöttgyűlésébe delegált személyek névsorát az alábbiak szerint:
Küldöttek:
• Bocz Gábor, 02-1109
• Lenkovics László 02-0664
• Horváth Lajos 02-0364
• Répás Balázs, 02-1063
7. Szabványhozzáférés egy gépen és a szerveren
Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
A BVMK előkészíti annak lehetőségét, hogy egyszerre egy ember távoli eléréssel vagy személyes megjelenéssel a kamara székhelyén térítésmentesen hozzáférjen a szabványokhoz. A lehetőségről hírlevéli tájékoztatás is készül.
8. Pollack EXPO
2024. évben április 18. és 19. napján kerül megrendezésre a szakmai rendezvény, mely több szakág számára szakmai továbbképzést is jelent. A PTE MIK karral közösen tartott rendezvényen a kamara önálló standdal is megjelenik, népszerűsítve a 1. Mérnök Majálist és az I. BVMK Véradást is.
9. 1. BVMK Véradás
2024. június 6. napján a PTE MIk Pécs, Boszorkány u. 2. szám alatti AULA területén lesz lehetőség véradásra 10 – 13 óra között, melyet hagyományteremtő jelleggel szervez a kamara évenkénti két alkalommal.
10. Egyebek
Következő ülés időpontja: 2024. 05. 06. 14.30.
BVMK Küldöttgyűlés időpontja: 2024. 05. 17. 14.00
kmf.
Az Emlékeztetőt összeállította:
Dr. Winkler Ervin