EMLÉKEZTETŐ
Készült: a 2023. október 02.-án, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a BMMK tárgyalójában tartott Elnökségi ülésről.

Jelen vannak jelenléti ív szerint:
Az elnökségi tagok: Bocz Gábor, Baumann Mihály, Feilné Győry Zsuzsa, dr. Jaczó Zoltán, Knipl Károly, Répás Balázs, dr. Szabó Éva Ibolya,
Titkár: dr. Winkler Ervin
Tárgy: Elnökségi ülés

Napirendi pontok:

 1. Poszter kiállítás
  Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
  A poszterkiállítás 107 plakát bemutatásával vette kezdetét 2023. szeptember 28.-án. A nyitórendezvényt követő állófogadás is sikeresen lezajlott. A kiállítás során az elnökség tagjai is részt vállalnak az érdeklődők tájékoztatásában, kalauzolásában. A rendezvény sikere kapcsán felmerült annak szándéka, hogy a kiállítás elemeinek egy része a vidéki városokban is bemutatásra kerüljön. Az 5/2023. (10.02) Elnökségi határozata alapján Pécsvárad, Komló, Mohács, Szigetvár városok képviselővel fel kell venni a kapcsolatot annak érdekében, hogy a plakátok szűkített darabszámban megjelenhessenek a vidéki helyszíneken. A kiállítás zárását követően meg kell indítani a megkötött partneri szerződések pénzügyi teljesítésének folyamatát.
 2. Jogi továbbképzés szervezése
  Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
  A jogi továbbképzést az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerint engedélyezett bármilyen szakmagyakorlási jogosultság esetén teljesíteni kell az 5 éves továbbképzési időszak alatt egy alkalommal. A Magyar Mérnöki Kamara jelenléti oktatás keretében vidéki városokban tartja meg a továbbképzést – Veszprém után – Pécsett 2023. november 9.-én. A képzésre a megküldött tájékoztatóban megjelölt módon lehet jelentkezni. A BVMK elsődlegesen technikai segítséget fog nyújtani a képzés lebonyolításához.
 3. Szakmai Kirándulásról
  Előterjesztő: Feilné Győry Zsuzsanna és Dr. Szabó Éva
  A Magyar Mérnöki Kamara FAP-2023/122-BAR (ÉT) pályázatában biztosított keret felhasználásával szakmai kirándulást szervezünk 2023. október 13. napján, melyre a körlevélben megjelölt módon lehet jelentkezni.
 4. Szakmai Továbbképzésekről
  Előterjesztő: Feilné Győry Zsuzsanna
  A BVMK Mérnöknap 2023 – személyes részvétellel – 2023. 09. 28.-án került megrendezésre, melyen az elektrotechnikai és épületvillamossági, energetikai, építési, épületgépészeti, gépészeti, tartószerkezeti szakterületek számára jelentett szakmai továbbképzést. A hónap során építési szakmai továbbképzés is lesz a szakmagyakorlók részére.
  A hónap során nem került benyújtásra olyan kérelem, melyről az elnökség tagja a mai ülés keretében dönthettek volna.
 5. Egyebek

Következő ülés időpontja: 2023. 11. 06. 14.30.
kmf.
Az Emlékeztetőt összeállította:
Dr. Winkler Ervin