EMLÉKEZTTŐ
Készült: a 2023. május 08.-án, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a Zsolnay Kulturális Negyed E1-épület (Room Bistro) emeleti helyiségében 7622 Pécs, Zsolnay Vilmos u. tartott Elnökségi ülésről.

Jelen vannak jelenléti ív szerint:
Az elnökségi tagok: Bocz Gábor, Lenkovics László, Feilné Győry Zsuzsa, dr. Szabó Éva Ibolya, Horváth Lajos, Knipl Károly
Etikai-Fegyelmi Bizottság elnöke: Pallos Balázs
Titkár: dr. Winkler Ervin
Tárgy: Elnökségi ülés

Napirendi pontok

 1. Őszi poszter kiállítás
  Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
  A rendezvény menetrendjének összeállítása során legfontosabb szempont, hogy biztonságosan végig vihető legyen. A grafikussal kötendő megállapodásban mindenképpen szerepeltetni kell a folyamatkövetés lehetőségét, míg a plakátkészítő esetében a határidők pontos betartásának következményeit. A rendezvényen történő megjelenés költségeit a következő ülésen véglegesíteni kell annak érdekében, hogy azt a partnerekkel időben közölni tudjuk.
 2. Tájékoztató a mérnök tovább-képzésekről, valamint a további programról
  Előadó: Feilné Győry Zsuzsanna elnökségi tag
  A hónap során Közlekedési (vasutas) szakmai továbbképzést szervezünk a bikali Puchner Kastélyszállóban az elektrotechnikai és épületvillamossági, közlekedési, és tartószerkezeti szakterületek részére. A hónap második felében a Hírközlési és Informatikai tagozat szakmai továbbképzése várható, a hírközlési és informatikai szakmák részére.
 3. Határozat hozatal a tagfelvételekről és jogosultságokról
  Előadó: Dr. Winkler Ervin titkár
Ikt.sz. Kamarai szám Név
70/2023 02-1552 Varga Balázs Sándor

Az Elnökség tagjai a tagfelvételt megszavazták.

4.  Az Elnökségi ülést követően 15:00 órától közös megbeszélést tartottak a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogy Megyei Mérnöki Kamara és Tolna Megyei Mérnöki Kamara tagjai az MMK Elnökével Wagner Ernővel együtt az alábbi témakörök megvitatásával:

• Mérnöki Kamra helyzete. (Előadó: Wagner Ernő elnök)
• Választmányi ülés összefoglalója. (Előadó: Wagner Ernő elnök)
• Vélemény az Építészeti tv. tervezetről. (Előadó: Wagner Ernő elnök)
• Regionális továbbképzéssel kapcsolatos kérdések, kontaktképzés gyakorisága. (Előadó: Palotásné Kővári Terézia elnök, Feilné Győry Zsuzsanna elnökségi tag
• Tagdíj kérdése 2024-ben. (Előadó: Patak Norbert elnök) • Regionális jogi kontaktképzés Pécsett. (Előadó: Bocz Gábor elnök)

5. A megbeszélést követően kötetlen szakmai egyeztetés kezdődött svédasztalos állófogadással egybekötve.
6. Egyebek

Következő ülés időpontja: 2023. 06. 05. 14.30.
kmf.
Az Emlékeztetőt összeállította: