EMLÉKEZTETŐ
Készült: a 2023. április 06.-án, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a BMMK tárgyalójában tartott Elnökségi ülésről.

Jelen vannak jelenléti ív szerint:
Az elnökségi tagok: Bocz Gábor, Lenkovics László, Baumann Mihály, Feilné Győry Zsuzsa, dr. Jaczó Zoltán, Répás Balázs, dr. Szabó Éva Ibolya, Horváth Lajos, Knipl Károly
Tárgy: Elnökségi ülés

Napirendi pontok:

 1. Őszi poszter kiállítás
  Előterjesztő: Bocz Gábor elnök
  A BMMK Széchenyi téri plakátkiállításához a megkapott ajánlatok alapján ki kell választani grafikust és a gyártót annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődhessen a plakátok felülettervezési és előkészítési munkái. A plakátok elhelyezését biztosító kerítéselemekre kapott ajánlatot is értékelni kell. Elő kell készíteni azokat a megállapodás tervezeteket, melyek tartalmazzák a partnerek részére a rendezvényen történő részvétel feltételeit és pénzügyi elszámolás feltételeit.
 2. MMK beszámoló
  Előadó: Baumann Mihály elnökségi tag, Bocz Gábor elnök
  Háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodást kötött március 29-én az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a Magyar Mérnöki Kamara. A megállapodás szerint a szervezetek az építésgazdaság és épített környezet fenntartható fejlesztése érdekében közös célokat határoznak és valósítanak meg, az együttműködés alapja pedig a szervezetek széles körű szakmai tevékenysége és integrációs képessége. Az ÉMI, az ÉVOSZ és az MMK a jövőben tudás- és tapasztalatcserével, illetve közös projektek megvalósításával együttműködnek a szakemberképzés, az állami beruházások szakértői támogatása, a beruházások költségtervezése és nyomon követése, valamint a kutatás-fejlesztés és innováció – különös tekintettel a nemzetközi együttműködési projektekre.
  A globalizáció folyamatai már 2010-ben felgyorsultak, a kelet-nyugati irányú kapcsolatok erősödtek és ezen találkozások tranzitrégiójában fekszik Magyarország, ehhez kell alkalmazkodnunk. A gazdasági kapcsolatok irányítása a régióban a Kárpátoktól északra Lengyelországhoz tartozik, de attól délre ezt Magyarországnak kell átvennie, kiegészítve az Európába tartó közlekedési, kereskedelmi korridorokat, a kelet-nyugati mellett az észak-déli kapcsolatokra is fókuszálva, mint például a Budapest-Belgrád vasútvonal. Az Építési és Közlekedési Minisztérium három jogszabálya ehhez teremt alapot – mondta el a Portfolió Építőipar 2023 konferencián Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese március 30-án.
 3. Tájékoztató a mérnök tovább-képzésekről, valamint a további programról
  Előterjesztő: Feilné Győry Zsuzsanna elnökségi tag
  Április hónapban tervezzük megtartani Pollack Expo 2023 – személyes részvételű – rendezvényt, mely az elektrotechnikai és épületvillamossági, energetikai, építési, épületgépészeti, tartószerkezeti szakterületeket érinti. Szintén e hónapban várható egy Geodéziai és Geoinformatikai szakmai továbbképzés (hibrid) lebonyolítása is.
 4. Egyebek

Következő ülés időpontja: 2023. 05. 08. 14.00.
kmf.
Az Emlékeztetőt összeállította:
Dr. Szabó Éva Ibolya