EMLÉKEZTETŐ

Készült: a 2021. december 06.-án 15:00, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a mely a veszélyhelyzetre tekintettel online módon került megtartásra.
Az üléshez Teams-en keresztül kapcsolódtak:
Az elnökségi tagok: dr. Kukai Tibor, Lengyel Tamás, Feilné Győry Zsuzsa, dr. Meskó András, dr. Metzing Ferenc, Bocz Gábor, dr. Szabó Éva, Baumann Mihály, dr. Jaczó Zoltán
A Felügyelő Bizottság elnöke Degré András, valamint dr. Winkler Ervin titkár

Tárgy: Elnökségi ülés

Napirendi pontok:
1. Évzáró összefoglaló tájékoztatás és értékelés az MMK és a BMMK 2021 évi főbb eseményeiről és azok eredményéről, tanulságairól
Előadó: Dr. Kukai Tibor elnök, Lengyel Tamás alelnök és minden elnökségi ülés résztvevő, akinek bármilyen észrevétele, hozzászólása van.
Az eredeti elképzelések szerint az évzáró elnökségi ülésünket a Pécs, Ifjúság u. 6/B. sz. alatti Café PAULUS Étterem külön termében terveztük megtartani, de a COVID járvány folyamatosan romló statisztikai adatai miatt online formában kerül megtartásra.
A területi kamara éves működést a járványhelyzet határozta meg, melyhez kapcsolódóan a személyes jelenléttel tervezett rendezvények (mérnök bál, továbbképzések) nagyrészben elmaradtak. A továbbképzések hibrid formában kerültek megtartásra, melynek köszönhetően a szakmai képzések nem kerültek mennyiségi elmaradásba.
2021. november 12-én, a Magyar Mérnöki Kamara határozatképes küldöttgyűlésén a küldöttek elfogadták a Magyar Mérnöki Kamara új alapszabályát. Az alapszabályt több éves munka után a megyei kamarák és a szakmai tagozatok választott képviselői, a kamara központi szervezetéből meghívott kollegák és a kamara elnökének jelenlétében alkották meg.
A kormány elfogadta a Nemzeti víziközmű-közszolgáltatási stratégiát (NVS), amely a víziközmű-szolgáltatás ellátásbiztonságát és műszaki-technológiai állapotának fenntartását, valamint a hálózat karbantartását és szükséges rekonstrukcióját garantálja – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára december 1-én.
A Magyar Mérnöki Kamara önálló standdal vesz részt november 30. és december 5. között a Planet fenntarthatósági szakkiállításon, a Hungexpo A pavilonjában.

2. Határozat hozatal a tagfelvételekről. Tájékoztató a 2021. november hónap folyamán kiadott jogosultságokról
Előadó: Dr. Winkler Ervin titkár

Kamarai tagfelvétel

148/2021   02-1497  Kósa Anita

Az Elnökség tagjai a tagfelvételt megszavazták.

Tervezési jogosultság iránti kérelmet nyújtottak be:

145/2021  02-1445  Sindler Csaba  VZ-TER, VZ-VKG

Műszaki ellenőr/felelős műszaki vezető jogosultság iránti kérelmet nyújtottak be:

146/2021    02-51905   Kiss László   ME-TÉ,   ME-TV

Az Elnökség tagjai a jogosultságok megadását tudomásul vették.

3. Egyebek

A BMMK Elnöksége 8/2021. (12. 06.) számú határozatával döntött Körösztös Imre Géza halála miatt 100.000.- Ft adomány, valamint a Nőegylet részére 120.000.-Ft támogatás juttatásáról.
Következő ülés időpontja: 2022. 01. 10. 14.30.

kmf.

A jegyzőkönyvet összeállította:
Dr. Winkler Ervin